top of page

Therapeutische massage

We zijn één geheel, we hebben een fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel ‘lichaam’. Het lichaam vraagt, als boodschapper voor ons als geheel, om aandacht. Wanneer er geen ruimte is voor wat er in ons leeft, gaat het letterlijk ruimte innemen en zet het zich vast in ons lichaam. Dat uit zich bijvoorbeeld in een gevoel van spanning, ongemak, overbelasting, onrust, pijn of terugkerende klachten.

De massage die ik geef is gericht op het tot rust brengen van je systeem; door je met afgestemde aanraking steeds weer uit te nodigen te voelen en ontspannen. Het gaat er niet om iets te fixen met de behandeling, maar het lichaam eraan te herinneren dat het dat, voor een groot deel, zelf kan.

 

Diepe ontspanning

Het een waardevolle ervaring te ontvangen zonder dat je ook maar iets terug hoeft te doen, en (te oefenen) je daaraan over te geven. Die diepe overgave in combinatie met de warmte van de aanraking kan je systeem een signaal van veiligheid en diepe ontspanning geven. Dit maakt het mogelijk blokkades of diep opgeslagen spanning in het lichaam vrij te maken.

 

Contact met jezelf

De zorgvuldige aanraking nodigt je uit tot het ervaren van ontspanning, en een intiemer contact met jezelf. Zo krijgt wat er in jou om aandacht vraagt de ruimte en de tijd. Wanneer je dichtbij jezelf bent, en je bewuster bent van de signalen van je lichaam, wordt het eenvoudiger te kiezen voor datgene wat goed voor je. Dat kan gaan om hoe je voor jezelf zorgt, je grenzen respecteert, maar ook om anticiperen op wat er in je leven gebeurt op een manier die bij je past.

 

Afgestemde aanraking

In mijn massage komen technieken uit Thaise yoga massage, Biodynamische Cranio Sacraal therapie en Ademtherapie samen. (Mijn achtergrond lees je hier) Ik neem de tijd om te voelen wat er in het lichaam aanwezig is en mijn aanraking daarop aan te passen.Ik stem af op jou, wat je behoefte en eventuele klachten zijn, ik volg tijdens de sessie daarin mijn intuïtie. De massage zal zo bij iedereen en elke sessie verschillen, van wat dieper in een rustige flow, tot zacht en stil.

 

Masseren is voor mij luisteren met mijn handen, met mijn hele aanwezigheid; niet manipuleren maar faciliteren. Het vertrouwen dat een mens, een lichaam, zelf weet wanneer en hoe zich te herstellen inspireert me enorm.

Ik werk op de grond, uiteraard lig je op een comfortabele ondergrond. De massage is met kleding aan. Voor een eerste behandeling nemen we wat meer tijd, zodat we van tevoren kennis kunnen maken en er voldoende ruimte is aandacht te geven aan de behoefte of klacht waar je mee komt. Voor dit extra kwartier hoef je niet te betalen.

 

Tarieven

Sessie 75 min: €75
Sessie 90 min: €85

 

Tarieven zijn incl. 21% btw

bottom of page