top of page

Over Lotte

IMG_0083.jpg

Creativiteit, zelfonderzoek en verbinding spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben eindeloos geïnteresseerd in werkvormen die, via het lichaam, bewegen naar meer (zelf)bewustzijn en vrijheid. Ik ben opgeleid, en heb veel waardevolle ervaring opgedaan, op het gebied van yoga, therapeutisch lichaamswerk, dans, somatic movement, embodied trauma healing en diverse massage technieken. Een wandeling in het groen, literatuur & poëzie en toveren in de keuken zijn geliefde ingrediënten in mijn dagelijks leven. Daarnaast hou ik bijzonder veel van muziek, en zingen (van mantra's en meer).

Ik heb jaren, en nog steeds, met veel plezier Grafisch werk gedaan en daar mijn creativiteit gevierd. Daarnaast hebben mijn reizen naar Azië mijn wereld, om me heen en in mijzelf, verruimd en gekleurd. Ik geniet ervan met openheid mee te maken hoe mensen leven, op plekken waar alles anders is, maar ook hier in Nederland. Ik ben gefascineerd door de unieke vertaling die het lichaam geeft aan hoe we in elkaar zitten en wat we bij ons dragen, en te zien hoe we allemaal op een andere manier tevoorschijn komen.

Er is meer

Eerlijk is eerlijk, als sensitief mens was leven voor mij lange tijd ingewikkeld. Ik vond het moeilijk te erkennen wat ik voelde en waar ik behoefte aan had, ik was vooral naar buiten gericht. Daar buiten zocht ik veiligheid en zingeving in de vorm van goedkeuring van mijn omgeving. Ik leefde met het idee dat ik eerst mezelf moest verbeteren: door veel te ‘leren’, mijn lichaam met veel geweld in een vorm te dwingen, hard te werken en altijd de ander voor te laten gaan. Ik was ervan overtuigd dat ik pas dan zichtbaar mocht zijn. Deze innerlijke houding maakte dat ik me regelmatig depressief en uitgeput voelde. Er was een knagend gevoel dat dat toch niet de bedoeling van het leven kon zijn. Een flinke dosis nieuwsgierigheid, moed, dierbare vriendschappen en reislust maakten dat ik in beweging bleef, op zoek naar een eenvoudiger manier van leven, met meer gemak en vreugde.  

Mezelf ontmoeten

Toen tijdens mijn eerste reis naar India in 2007 yoga op mijn pad kwam ontdekte ik dat veiligheid en zingeving in mezelf te vinden was. Dat het 'als...dan-denken' een uiting was van mijn overtuiging niet ok te zijn. Door mijn beoefening leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik ging onderscheid maken tussen wat in mij een reactie was, gebaseerd op ervaringen uit het verleden, en wie ik werkelijk op dat moment was. Er ontstond ruimte om steeds meer mezelf te zijn, om lichter en authentieker te leven. In Azië kwam ik ook terecht in de wondere wereld van Thaise yoga massage en Biodynamisch cranio sacraal werk. Dat is een enorme verrijking geweest voor mijzelf, en bepalend geweest voor wat ik te geven heb.

 

Het leven is nu

Nog steeds ben ik onderweg en kom ik dingen tegen die me uit het lood brengen. Maar nu ken ik het deel in mijzelf dat kan zien wat er gebeurt, en kan ik dankzij dat bewustzijn weer terug naar mijn midden komen, soms à la minute en soms heeft het wat langer nodig. Ik ben onderweg, maar ik hoef geen punt te bereiken in de toekomst waar het 'goed' zal zijn, waar ik 'goed' zal zijn. Mijn leven is nu, en dit is wie ik nu ben.

 

Zelfcompassie

Mildheid naar mezelf en het leven om me heen blijven ontwikkelen is een groot en dierbaar deel van mijn dagelijkse beoefening en leven. In de tradities uit het boeddhisme, waarin het beoefenen van (zelf)compassie een grote plek inneemt, vind ik veel inspiratie.

 

Dankbaarheid

Ik ben dankbaar voor de ervaringen die ik heb opgedaan, alle reizen naar India die ik heb gemaakt en de mensen in mijn leven. En, ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten, een stukje met je op te gaan en je iets waardevols te mogen brengen op het pad van jouw leven.

bottom of page