top of page

Retraiteweek met Charlotte Gmelig Meijling / juni 2024

Heb je behoefte aan rust, mildheid en reflectie? Tijdens onze retraiteweek kun je op een prettige manier vertragen, ontspannen en reflecteren. Dit is geen retraite met een vol programma met veel indrukken,maar een toegankelijke week die er vooral op is gericht je zenuwstelsel tot rust te brengen, en om vanuit zachtheid contact te maken met wat er op dit moment in je leven toe doet. De omgeving, kleine groep en liefdevolle begeleiding ondersteunen en inspireren je daarbij. 

Charlotte en ik bieden deze retraites al sinds 2013 aan en tekenend voor ons is de

warmte, veiligheid en liefde die we bieden. Ingrediënten zijn: mindfulness- en compassie meditaties, ademwerk, yoga & Somatics, natuur, wandelen, goed eten, reflectie, schrijven,

ruimte, delen, stilte.

sasha-freemind-frq5Q6Ne9k4-unsplash.jpg
Kamer Ferme 1.jpg
Meditatie Yoga ruimte Ferme.jpg
IMG_20210707_113116.jpg
IMG_20210707_180643.jpg

8-15 juni 2024

Aankomst rond 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur

Locatie

De locatie en de kamers zijn eenvoudig, verzorgd en stijlvol, met behoud van authenticiteit en warmte. In alles wat we tijdens de retraite week aanbieden merk je onze liefde en aandacht op. Je hebt je eigen kamer en we delen het sanitair.

De charmante, sfeervol gerenoveerde boerderij ligt in Serqueux, Haute Marne,  op c.a. 7 uur rijden van Utrecht en is ook bereikbaar per trein.

Globaal programma

We laten ons deze week inspireren door yoga, lichaamswerk, compassie, Internal Family Systems, Boeddhistische psychologie. Meditatie, yoga & Somatics, lichaamswerk, reflectie-oefeningen en uitwisseling vormen de basis van het programma.

 

Het programma van 2024 kan iets afwijken maar hier een voorbeeld om een idee te krijgen:

We beginnen dagelijks met een meditatie en wat later op de ochtend wordt er lichaamswerk (bijvoorbeeld toegankelijke yoga of een wandeling) aangeboden, vaak gecombineerd met een reflectie oefening / schrijfsuggestie. Na het lunchbuffet is er genoeg vrije tijd om te wandelen, gebruik te maken van de sauna, te mijmeren, te lezen, niets doen….etc.

Aan het einde van de dag, voor het gezamenlijk diner, komen we bij elkaar voor een meditatie/reflectie/uitwisseling.

 

Tijdens de week kun je gebruik maken van twee korte begeleidende gesprekken (c.a. 20 min) om zo je ervaringen en thema’s die je tegenkomt of vragen die opkomen in contact te brengen en te onderzoeken. Je kunt je verder, als je daar t.z.t behoefte aan hebt, voor een extra begeleidend gesprek opgeven.

 

Ook zullen er gedurende de week stille dagdelen zijn waardoor je echt de kans krijgt om naar binnen te keren om vervolgens met hernieuwde energie en inzichten huiswaarts te keren.

Begeleiding

Charlotte Gmelig Meijling, begeleidt mensen al ruim 15 jaar. Ze is psychosociaal therapeut, gecertificeerd mindfulness & compassietrainer en coach/trainer in het bedrijfsleven. Ze wordt ervaren als een veilige haven en maakt ruimte voor het licht en donker.

 

Lotte Peters zet een stevige mix van verschillende vormen lichaamswerk in. Bevlogen, zorgvuldig, ervaren en creatief nodigt ze je uit te voelen, te luisteren en te laten ontvouwen wat voor jou een passende, helende beweging is op dit moment in je leven. Naast lichaamswerk, kookt en masseert ze met liefde en intuïtie als haar basis-ingrediënten.

Prijzen

Deze (all inclusive) retraite heeft een waarde van € 1020,- Echter willen we deze retraite ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. We vertrouwen op jouw eigen inzicht in wat jij kunt betalen voor deze week. Daarom kun je kiezen uit drie tarieven (inclusief btw):

  • € 1020,-

  • € 895,-

  • € 750,-*

 

€ 750*,- is echt voor mensen met een kleine beurs. Er kan eventueel ook in termijnen worden betaald.

 

  • Mensen die eerder zijn geweest ontvangen 10% korting

 

  • Het tarief voor bedrijven is € 1600,-  (ex btw)

 

Mocht je interesse hebben maar het financieel gewoon niet redden, neem dan alsnog contact op. We kijken samen wat we kunnen afspreken.

bottom of page